Tehlikeli Atık Geri Kazanım
Tesise getirilerek geri kazanımı yapılan tehlikeli nitelikteki atıklar, Atık Yönetiminin Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik EK-IV'üne göre Madde 4.1.2'de listelenmiştir. Tesise gelen tehlikeli atıklar için uygulanan geri kazanım yöntemi kodları, aynı yönetmeliğin EK-II B'sine göre şu şekildedir:
R12: Atıkların R1 ila R11 arasındaki işlemlerden herhangi birine tabi tutulmak üzere değişimi Tesise gelen bu gruptaki tehlikeli atıklar genel olarak şu şekildedir:
- Talaşlı imalat yapan tesislerden çıkan tehlikeli atık niteliğindeki metal talaş atıkları,
- Tehlikeli maddelerle kontamine olmuş ambalajlar (IBC-Varil-Teneke)
- Tehlikeli atık içeren kablolar
- Tehlikeli atıklarla kontamine olmuş metal inşaat yıkım atıkları
Varil-Bidon-Teneke Geri Dönüşümü
Sanayi kimyasallarını taşımak ve depolamak için kullanılan ambalaj malzemelerine ait atıklar Atık Yönetimi Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği’nde 15 01 10 kodu ile tanımlanmıştır.
Tesisimizde bu kategorideki atıklar için özel çözümler ürettik ve sürekli geliştiriyoruz. Tehlikeli maddelerle kontamine olmuş ambalaj atıklarından olan varil ve plastik bidonları çeşitli temizleme ve düzeltme işlemlerinden geçirerek ülke ekonomisine tekrar kazandırıyoruz.
Tenekeleri ise parçalama makinesinden geçirip çeşitli kimyasalla yıkadıktan sonra üzerindeki tehlikeli maddelerden arındırıyoruz. Ürettiğiniz atıklar ile ilgili sorumluluğunuzu lisanslı çözümlerimizle gönül rahatlığıyla üstleniyoruz.
Yağlı Kablo Geri Dönüşümü
Ekonomik ömrü dolmuş veya üretim sonucu ortaya çıkan yağlı hurda kablolar ve Atık Yönetimi Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği’nde 17 04 10 kodu ile tanımlanmış yağ katran ve diğer tehlikeli maddeler içeren kabloların geri dönüşümü de yapılmaktadır.
Tesisimizde tehlikeli maddeler içeren kablolar kablo yıkama makinesinde çeşitli kimyasallarla yıkanarak yağ ve katrandan arındırıyoruz. Daha sonra hurda kablolar kesme, soyma ve kırma işlemlerinden geçirerek bakır ve pvc hammaddesine ayrıştırıyoruz. Bu hammaddeler kendi sektörlerinde tekrar değerlendirilerek ülke ekonomisine ve çevreye tekrar kazandırılmaktadır.